HTML

Limp Bizkit

freddyD: 9710002611 Fred Durst: „Megegyeztünk, hogy sokkal jobban undorít minket a populáris zene jelenlegi állapota, mint egymás feje. Annak ellenére, hogy külön utakon járunk, rájöttünk, hogy azt az egyedülálló energiát, amit ez az öt ember nyújt, nem lehet máshol megtalálni. Ezért alakul újjá a Limp Bizkit.”

freddyD: lbf

Friss topikok

Eddig nem látott LB riport

freddyD 2009.08.14. 08:39

Menjetek a full program-re és aztán a 6. részhez.

Az egész riport a tinédzser jelenségekről szól, abban kap epizódszerepet a "rage-rock" műfaj. A két bandával kapcsolatos rész kicsit negatívan hangzik, hogy kommersz és csak irányítják őket. Ez egyrészt nyílván így van, mert hatalmas pénzekről van szó, de kezdjük ott, hogy szar zenével akárki lehet a háttérben, ez nem fog attól még befutni (hacsak nem ilyen fiúbandákról meg hasonlókról van szó, de ott más miatt dől a lé).

Eléggé úgy állítják be, mintha a Bizkit nagy semmi volna, akit pár ügyes marketinghúzásnak köszönhetően átvert egy tömeget, hogy sikeres legyen. Ami baromság

Ha nem érdekel benneteket az ICP rész, tekerjetek előre 3:15-ig

Címkék: interjú rajongók

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://limpbizkit.blog.hu/api/trackback/id/tr241308547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hentes21 2009.08.14. 18:51:26

Hm... hát igen ez érdekes...

Goff97 · http://ndmusic.blog.hu 2009.08.15. 07:59:49

Rage-rock??? Miatököm??? Amúgy ez az ICP ez nem is nu metál, hanem valami gitárszerű alapra írt rappelés... nekem nem nagyon jött be.

eq (törölt) 2009.08.15. 10:49:48

ICP-nek Mike E Clark írja a zenéjét, úgyhogy egy szavam nincs rájuk. ICP-nek nincs műfaja, van kb. 20-25 albumuk és sokkal nagyobb kultuszt teremtettek, mint a limp. Az igazság az, hogy a rajongóik még a mai napig ugyan úgy sorakoznak, mint tíz éve. Nem a nu-metált elemezték az összeállításban...

gosford 2009.08.15. 11:30:43

picit más, de a vegasi showról lehet tudni valamit, hogy kijönne dvd-n, vagy akárhogy? :)

Hentes21 2009.08.15. 11:51:20

@gosford: iTunes-on lesz majd elérhető busás összegekért, amíg egy valaki meg nem veszi és ki tudja milyen aljas dolgokat művel vele, ami által ki tudja ki láthatja még?:d

Szerintem szeptember...

gosford 2009.08.15. 12:06:22

@Hentes21: igen, most olvastam utána... remélem lesz olyan aki aljas dolgokat fog művelni vele ;D

gosford 2009.08.15. 12:46:00

De visszatérve a videóhoz, mert most volt időm megnézni csak.
sok minden eszembejutott miközben néztem.
néha nem tudom felfogni a kritikusokat és a nagy szakikat, akik valamiért nem mindig képesek átlátni, hogy a zenei irányzatoknak igenis vannak korszakai, az embereknek és hallgatóknak pedig igenis szükségük van arra, hogy újdonságot és áttörést hallhassanak. mellesleg a zenei korszakokra rettentő hatással van a társadalom helyzete, az emberek életkörülményei,stb.

így volt ez amikor a countryt elmosta a rákkenról, meg volt egy kis punk is, a csilivili nyálas vackot a guns appetite for destruction albuma, utána a Nirvana egyszerűsége ám nagyszerűsége, a 1999-2000-es év környékén hihetetlen őrületet övező fiú/lánybandákat, vagy csak bálványozott szóló prodzsekteket a "nu-metal". Miután a beksztrítbojz és mondjuk britni mindenki bugyiját és zsepijét eláztatta, jött egy break stuff.

persze, az LB-n is levezethető az ami a zeneipar kommersz jellemzője, így totál egyértelmű hogy a hardkór bizkit rajongók az első albumot ajnározzák (én is), aztán viszont van egy kevésbé "kifinomult" többség, akik kevésbé érzik át annak az albumnak a zsenialitását. Aztán persze a srácok is egy gépezet tagjai, de a zeneipar erről szól, ha tetszik ha nem, ha jobbról ha balról közelítjük meg. A kiadó pénzt szeretne, a srácok is ebből élnek, a nép pedig megkapja amit akar és ezért jobb esetben fizet. lezárult a kör, pont. ez nem csak náluk van így, hanem minden bandával, még azokkal is akik nem a Nagyszínpadon játszanak, hanem kis klubbokban (és 90%-uknak az a vágya, hogy igenis nagy tömegek előtt játszanak).


egyébként pedig akkor lehetne ügyes marketinghúzásról beszélni, ha direktbe lenyomták volna a torkomon a zenekart akaratom ellenére. én anno azért vettem meg első cdmként a csoki tengericsillagot, mert kurvára bejött, hogy végre nem britnit látom szűziesen vernyogni az MTV-n, hanem egy fuckoló hülyegyereket, meg mégegyet aki idétlenül ki van pingálva és egyébként egyszerű de mégis jó riffeket gyárt, arról nem is beszélve hogy megzavarodtam a my generation dobinditásától ;D

és visszatérve, akit lenyomtak a torkomon az Britni volt, kb 3 hónapig szerettem aztán rájöttem, hogy egyszerűen hányás.
;D


ps. : tudom, sokan szeretitek a Papa Roachot, de ő rajtuk pl annyira észveszejtő a változás a kezdethez képest, hogy inkább őket emelném ki mint sztájlisztok, producerek és egyebek által rángatott babák. Az LB nem változott, ugyanazt nyomatja, van piros sapka, hülyewessmink, pont. szép is lenne mondjuk Fred emoként. pfhü :D

Goff97 · http://ndmusic.blog.hu 2009.08.15. 13:07:54

@gosford: Jajaja abszolút így van, szerintem tök érthető hogy be akarnak futni a bandák, nem akarnak underground ismeretlenek maradni. DE azért vannak olyan példák is, amikor éppen ezért kezdik el a régebbi fanok utálni őket, pl. Avenged Sevenfold (noha én most is bírom őket, de a régi zenéjük fényévekkel jobb volt ez tény). Pl. A Papa Roach tényleg ilyen, ők is elégg átmentek divatszarba... Nem szükséges a sok változás szerintem, pl. Motörhead már több, mint 30 éve működik, ugyanaz a zene, ugyanazok a fanok, ugyanaz az imidzs, azt mégis sikeresek. Pedig nem mondhatni hogy nagyon ménsztrímhajhászok lennének. LB esetében pedig szerintem nincs olyan durván benne a menedzser keze, pl. ha mindegyik piros bézbólsapkát, vagy mindegyik groteszk testfestést viselne, akkor már az egész tök nyálas lenne, és látszana, hogy csak a producerek erőltetik. Így viszont, hogy két teljesen más kultúra van egymás mellett, nagyszerűen kiegészítik egymást. Pl. Slipknotnak a Vol. 3 időszaka is ilyen mainstreambandák közé kerülni akarás volt, de mostmár észbe kaptak hála az égnek... "Ha pénzért zenélsz, nem vagy igazi zenész." by El Hefe (NOFX)

gosford 2009.08.15. 13:40:24

@Goff97: ha nem akarnának befutni, nem is lenne értelme az egésznek. a zenészek épp azért zenészek, hogy sok emberhez eljussanak és tudják szórakoztatni őket. persze, azért itt is vannak tipikus klub bandák, ez sok esetben stílushoz kötött.

ha engem kérdeznének, akkor nem az olyan bandákat emelném ki undorító marketinghúzásként mint az LB, ők és sok más ilyen zenekar elég régóta képes sok embert megmozgatni és viszonylag stabil hallgatói körrel rendelkezik. A onehitwonder "előadókra" már inkább rá lehetne húzni ezt a jelzőt, ugyanis ők tényleg csak pénztermelésre vannak, jobbesetben egész nyáron egy rohadt számot játszik az összes kerrádió, kertévé, ősszel még tudják ki volt, de télen már senki sem emlékszik rá.
persze, valaki vagy rövidtávon csinál nagyon sok lóvét és ezt a csalit mindig bedobja és fut az egyslágergyár, vagy mégis megbízható zenekarok mellé teszi a pipát és bizalmat, akik x lemezen keresztül hozzák amit kell.

persze, aki hosszú ideig a színen van, könnyebb is baszogatni, felemelni majd letaszítani ;)

Durst Papi 2009.08.15. 16:06:24

azért példáloznak velük mert 2000 körül hatalmas divatot csináltak, a piros sapival, meg a deszkás cipővel, viszont ez elmúlt , de ők még mindíg ittvannak, és mi is, nekem más nem kell.

gosford 2009.08.15. 18:27:09

picit megint más... Spirytus haverjaink ingyért osztogatnak cd-t, bárhová elküldik szerte a világon, szerintem én rendelek tőlük egyet és aláírattatom velük ;D

TBoy15 2009.08.15. 20:08:45

@gosford: mér az uccsó koncertjén nem "emo" volt? :D najó nem.. csak wes :P

gosford 2009.08.16. 11:41:18

Mr. Full Nelson épp most válaszolt, jövőhéten küldik a dedikált cédét ;DD

gosford 2009.08.16. 12:29:50

@squirrelbizkit: még több Wes szólót AKAROK! :D

Gobiakos 2009.08.16. 19:04:17

@gosford: Pöpec kis szólót kanyarított, azt el kell ismerni! ;-)

Goff97 · http://ndmusic.blog.hu 2009.08.18. 02:29:49

@squirrelbizkit: Nájsz. Amúgy 2 dolgon gondolkodom:

1.: Lethal miért nem aktívkodik kicsit jobban? Így is csinál ezt-azt, de csomó rész van ahol zeneileg nincs része, na akkor kijöhetne onnan és őrjönghetne. Pl. Sid (Slipknot) is amikor nem zenél, akkor fel-alá rohangál, beugrik a közönségbe, vagy éppen agyonverik egymást Shawn-nal.

2.: Wes miért nem szokott szólózni, ha ilyen jól nyomja? Mondjuk ő maga mondta hogy inkább ritmusgitárosnak vallja magát, meg mondjuk a nu-metálban nem is a szóló a lényeg, de azért egy-két ilyesmi szóló azért beleférne (legalábbis nálam)...
süti beállítások módosítása