HTML

Limp Bizkit

freddyD: 9710002611 Fred Durst: „Megegyeztünk, hogy sokkal jobban undorít minket a populáris zene jelenlegi állapota, mint egymás feje. Annak ellenére, hogy külön utakon járunk, rájöttünk, hogy azt az egyedülálló energiát, amit ez az öt ember nyújt, nem lehet máshol megtalálni. Ezért alakul újjá a Limp Bizkit.”

freddyD: lbf

Friss topikok

A Limp Bizkit lemeztársaság nélkül maradt

freddyD 2011.11.30. 07:15

Fred egy Podcastben elmondta, hogy a LB illetve az Interscope különváltak. A banda MINDEN albuma a Flip/Interscope lemeztársaságon keresztül jelent meg, úgyhogy véleményem szerint ez most egy nagy törés a bandának. Az Interscope manapság már inkább a popban utazik (Lady Gaga, Beyonce), de nyilván nem voltak megelégedve a Gold Cobra eladásaival sem.

Fredék most egyelőre függetlenként folytatják tovább

Címkék: hír

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://limpbizkit.blog.hu/api/trackback/id/tr253423956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loverman 2011.11.30. 13:29:04

Jövőre leáll a CD gyártás is Amerikába :) Manapság max a felkapott populáris szarokat lehet eladni, Bizkit szerencsére nem az. Változnak az idők, nincs ennek akkora jelentősége már. Fellépésekből van a bevétel már egy ideje inkább.

Szerintem eljön még az az idő is, h a bandák ingyen letölthetővé teszik az új lemezeket.

gorre126 2011.11.30. 15:50:10

A kedvenc bandám a Bizkit, de ennek ellenére szerintem a Cobra után vissza kellett volna vonulniuk... És nem azért mert rossz lett, hanem mert ma már úgysem tudják eladni magukat olyan jól, főleg most, hogy a kiadó is csak a populáris szarokkal foglalkozik... Mindig a csúcson kell abbahagyni, és igaz hogy a Cobra nem nevezhető a legjobb lemezüknek, de egy jó alkalom lett volna a visszavonulásra...

FxS 2011.11.30. 17:04:31

@gorre126: szerintem ez nagyon nyakatekert gondolkodasmod

Most fejeztem be az uj Delray musor nezeset. Nagyon kivancsi vagyok ezutan mi fog tortenni. Izgalmas idok ezek.

FxS 2011.11.30. 17:29:33

Most visszaneztem a mult hetit is, de en meg mindig nem erzem egyertelmunek a 'szakitast'. Csak annyit mond, hogy mostmar tobb szabadsaguk van es indie-ben gondolkodnak. Ez jelentheti barmelyik vegletet.

hptr 2011.11.30. 17:40:57

Lehet, hogy negatív vagyok, de szerintem megint feloszlanak hamarosan. Nem mondom, hogy örökre, de jó pár évig nem hiszem, hogy hallani fogunk a Bizkit-ről. Wes is folytatni akarja a black light burns-t tudtommal.
Ez persze csak az én teóriám és remélem, hogy nem lesz igazam.

ju offa 2011.11.30. 23:36:51

@gorre126: ennek az albumnak ki se kellett volna jönni...a csúcs az ő életükbe, a trend, az első 3albumnál volt, mint most gaga.....mert ők legnagyobb popok voltak akkor.

nekem tetszett az RMV, sőt a TUT1 nagyon, de azok már kaparászások voltak azokhoz képest...akkor elfogult rajongóként nem láttam be, amit most már igen, szeretni lehet őket, leragadni viszont már nem.

Hotride 2011.12.01. 09:37:13

Ha azt nézzük mit lehet ma eladni, akkor a kedvenc bandáim 90%-a lehúzhatná örökre a rolót. Zene szeretetéért meg a rajongókért zenélnek, csak itt egyesek várják azt,h meghódítják újra a világot. Nem egyszerű, mert ahhoz elkéne kurvulni, mint pl a linkin park. Szart ellehet adni, vagy megmaradnak önmaguk. Nem egyszerű helyzet..én örülök,h inkább megmaradtak azok akik.

Nagyon gáz ez a mostani zeneipar, én elis határolódok, hogy átlagember szemével nézzem. De ha nektek Lady Gaga kell, hajrá.

lars 2011.12.01. 15:24:26

Bizkitre igenis szükség van még,inkább mint a förtelmes dubstep Kornra...

freddyD 2011.12.01. 15:54:14

@lars: Biztos nagyon ciki leszek, de tulajdonképpen mi az a dubstep? Rákerestem már youtube-on, de normál tuctuc zenét találtam, de annál biztos van jobb magyarázat

GoldenPuffs 2011.12.01. 16:35:14

szegény Bizkit :( pedig én megvettem a lemezt..

Abri55 2011.12.01. 17:01:49

dubstep az egy nagyon elmebeteg zenei stílus, ahol a basszusok illetve a subbasszusok dominálnak lassú ütemre, eszméletlen nyakatekert mégis laza ritmusra. Én pl utálom a fos disco zenéket, de nagyon szeretem a Pendulumot (D&B) és mikor meghallottam egy két Skrillex számot, azok is megtetszettek, de alapvetően csak metal zenét hallgatok, de bármire vevő vagyok. Ezt tudnám ajánlani mindenkinek

www.youtube.com/watch?v=SMK8I1L0yrg

Amúgy a témához kapcsolódva, ott van még fred saját lemezkiadó cége nem?

Polski gyerek · http://korn.blog.hu 2011.12.01. 17:02:27

@freddyD: Freddy: www.youtube.com/watch?v=CUOlc_j4rMA&ob=av2e valami ilyesmi :D Pedig én is megvettem a lemezt szerintem eszméletlen jó.

hptr 2011.12.01. 17:19:24

Mondjuk szerintem Lady Gaga elég jó, persze csak a többi popzenével összehasonlítva. Meg metálban is van pár szar zene, amik helyett inkább hallgatnék Gagát.
A Korn-nak pedig ez a dubstep producerekkel készített albuma a legjobb lemez, amit a zenekar csinált a Take a look in the mirror óta. Vagy akár az Untouchables óta is.

Loverman 2011.12.01. 17:21:27

KoRn is hasonló helyzetbe van. Sima KoRn lemezt már a kutya se vesz, most próbálkoznak valami trendivel. És lefogadom több elfog belőle menni, mint a GC-ből. Persze a metal meg az a kevés Korn rajongó szembe van köpve és igazából szar az egész, de ez kell a népnek. Hát igen, nagyon szar a helyzet ha piaci szemmel nézzük.

Limp-Action 2011.12.01. 18:19:35

Az universal musicnál nem csak az Interscope van kiado! szerinem universalon belül találnak másikat mert nem hiszem hogy a német,osztrák vagy a svájci universal megválna a bandától, majd az okosok össze dugják a velyüket és kitalálnak valamit. ja külöben Beyonce a sony musicnál van. ezek a kiadok vanak még az universalnál www.universalmusic.com/labels

FxS 2011.12.01. 23:01:07

A dubstepes topichoz meg en is hozzaszolnek, mert szerintem abban egyet erthetunk, hogy aki szerint a csokis album ota a Bizkit halott, az egyszeruen egy murajongo. Nem kell a csapbol is folyniuk, hogy jo zenet keszitsenek. Manapsag mas kell. Ezt Fred fogalmazta meg a legjobban az egyik podcastban. Mig a mi generacionk rock'n'roll beallitottsagu zenen nott fel (meg a pop is rockos volt), addig ma az elektromos a nyero (hasonlitsd 2Pacot a mai raphez).

A dubstep valoban nem hoz ujitast. A Daft Punk es a kulonbozo drum and bass eloadok stilusat elesiti csak ki. De ma ez a nyero, ahogy @Loverman: is irta. Tokeletesen latszik ez abbol, hogy honnan ered a dubstep. Ez a Skrillex figura emo volt. Emos zenekar emos enekese(?). JDvel is igy ismerkedtek meg. JD huzott az emo fele; egy idoben tudni veltek, hogy a Tokio Hotelnek is irt egy szamot. Az emo viszont megbukott. Skrillex fiu vilagbanataban az elektromos zeneszerkesztohoz nyult es osszedolgozott szamtalan szamot. Hatalmas partyarclett es mostmar boldog ex-emos.

Szornyen bant, hogy a KoRn to0bbi tagja belement egy ilyen lemez keszitesebe mert masodik kedvenc egyuttesem. A kislemez otlete meg elment - mindigis ujito szellemuek voltak es sokszor nyultak elektromos hangokhoz, de ez most csak hirhajhaszas. Nem szoktam ilyen kifejezeseket hasznalni, de valoban elkurvultak.

hptr 2011.12.01. 23:45:49

@FxS: te hallottad már az új korn albumot? Iszonyú jó. Egyébként nem hiszem, hogy "elkurvultak" volna, egyszerűen csak azt csinálják, amihez kedvük van, csakúgy, mint azt az elmúlt 18 évben tették. Egyébként már 98-ban, a Follow the Leader megjelenésekor is sokan nyavalyogtak, hogy "elkurvult" a korn, mert az akkor divatban lévő hip-hop ból vettek elemeket. Vicces, hogy azóta ez az album már etalonnak számít, és úgy van elkönyvelve, mint a zenekar legjelentősebb alkotása. Szóval egyszer talán még ezt az új dubstep-es albumot is klasszikusként fogják emlegetni a népek.

FxS 2011.12.02. 10:33:20

@ufig: Ez az album egy szegyen. Valamelyik nap hallgattam vegig - adtam neki egy eselyt. Egy rakas wubwub szar az egesz (a nyers KoRn resz erdekes, csak keves van belole, inkabb egy JD solo albumra hasonlit); pedig en meg az untitledet is imadtam. Ez lesz az elso album amit nem veszek meg toluk.

A wubwub imadok biztos csorgatjak a nyalukat. En csak szanni tudom oket.

gosford 2011.12.02. 11:03:39

azért pislogok keményen az elkurvulós hozzászólásokra.
én például nagyon bírom, ha egy banda igenis meg tudja lépni azt, hogy kilép a mások által megszokott zenei környezetéből és nyit új felé. ez persze nem azt jelenti, hogy egy black metal zenekar elkezd nyálpopot játszani. ha valaki év(tized)ekig ugyanabban a stílusban ugyanazt játsza, abba egyrészt bele lehet baromira fásulni, másrészt a zeneipar annyira gyorsan változik, hogy ezt egy zenekar se teheti meg. csak a hardkór rajongók hőbörögnek ezen és eléggé fásultnak és szűkültnek kell ahhoz lenni, hogy valaki ugyanazokat a taktusokat várja el, mint amit 15 éve elkezdtek.

szerintem a GC egy baromi frissítő LB album lett, már csak azért is, mert azok a stílusjegyek amik 10 éve már benne voltak a csokiban, ugyanitt visszaköszöntek. ezt csak azért mondom, mert manapság kevés együttes rendelkezik olyan hangzással, ami egyedivé és felismerhetővé teszi őket, még akkor is, ha kicsit kísérletezgetnek a határaikkal, vagy több évre baromira eltűntek a látómezőből és az igazi fanbéjz már felnőtt.

ezt pl. a linkin parkról nem tudom elmondani, mert ők tényleg kísérletezgetnek, viszont zeneileg olyan értékelhetetlen irányba mentek el, ami nem csak azért meglepő, mert tudom honnan indultak, hanem önmagában is. na, ha ez bekövetkezik, ott van gáz - és ez nem csak "elkurvulás", hanem minőségromlás elsősorban.
rákerestem pár élő felvételükre és azt kell mondjam kiábrándító, mert tényleg akármit prüntyöghetnek össze egy stúdióban, ha élőben se ők nem működnek, se a számok, akkor az egy baromi nagy nullával egyenlő. az LB-ek itt van a baromi nagy ász a kezében, ugyanis a koncertjeik még mindig nagyon színvonalasak és ezek bírnak nagy húzóerővel.
az hogy a kiadóval különváltak (vagy fognak) nem jelent semmit, valószínű hogy a zenei igények eléggé másfelé tolódtak és arra akarnak koncentrálni. ahogy @Limp-Action is írta, van még ott más lehetőség is, egyébként pedig ez lassan tényleg már csak formalitás, itt az iTunes és társaik, ez a jövő már.

Hentes21 2011.12.02. 12:40:57

2001-ben a Guns N Roses volt kb. olyan távol a csúcstól mint most a Limp Bizkit (már időben). Ez van, ilyen ez a popszakma.

A GC meg sajnos erőlködik,és ezért olyan, mint amikor lefekszel a volt barátnőddel..

freddyD 2011.12.02. 12:41:57

Én speciel egyre jobban imádom a Gold Cobrát. Július óta rajta van az mp3 lejátszómon és ne lenne a héten legalább 1-2 nap, hogy ne hallgatnám végig.

Nem untam meg az albumot, amit azért egy fél évvel megjelenés után nem sok lemezről tudnél elmondani ilyen gyakori hallgatás mellett.

A LB amerikában megbukott. Erről egyfelől a társadalom megváltozott ízlése és bizony a banda is tehet.(Szar promó, szinte semmi koncert turnéról meg ne is szóljak)

Ez még nem vég, ezzel sok más banda is így van. A világ maradék része továbbra is rajong értük és koncertezhetnek még évekig. Csak nem kell már USA-ra összpontosítaniuk és hűnek maradni stílusukhoz. Ennyi.

Loverman 2011.12.02. 13:51:12

Én örülök, h az LB még nem köpött szembe soha, mert akkor én is azt mondanám, h inkább hagyják abba. De a GC egy jó lemez és jó bulikat csinálnak még, amig ez megvan és élvezik addig tolják csak.

Jó bulik mellett és az egyediség mellett a hatalmas fegyvertény az a hírnevük. Hiába csengett le ez a korszak, nincs olyan ember aki ne ismerné a nevüket. Ezerszámra alakulnak és próbálkoznak metal bandák de ezt nehéz elérni és bűn lenne eldobni.

Hogy a népnek manapság mi kell azt meg pont le kell szarni. Én nem akarom látni, h Bieber mellett ott pózoljanak a Music Awards gálán :D

De én azt jósolom, h előbb-utóbb lecseng a dubstep meg stb szarságok és újra a Metal közeli stílusok tőrnek fel. Vagyis nagyon remélem. És akkor megint robbanhatunk :)

Pier5 2011.12.02. 13:57:13

Sziasztok!
Egy banda végét nem a szar promó határozza meg.
A Metalicában haltak, cserélődtek, detoxba mentek tagok és mégis van. Sőt... Zúznak mint állat 50 évesen!!!
Az a lényeg, hogy több év, sőt évtized után is élvezhető, időtálló legyenek a számok.
Azért PL: Nookie már több mint 10 éves és még mindig hatalmasat üt!!!

A stílusról meg annyit, hogy a legnagyobbak sosem lépik át saját stílusuk határát. A LP megtette, annyit is ér. Most a Korn jön? Meglátjuk.

A LB maradt olyan mint volt és ehhez értenek a legjobban! A fellépéseken rengeteget improvizálnak, dalrészletek születnek egy-egy fellépésen ami nemcsak, hogy nem tűnt el a nagy "kurvulások" X-fucktoros karaokei gumikorszakában, hanem olyan számok is mennek amik régen sem. (PL: boiler)
A Bizkit így lesz ismert bandából elismert.
Ha hűek önmagukhoz a legnagyobbak közé is kerülhetnek akik maguk miatt zenélnek és nem bélyegezik meg őket egy pénzhajhász, celeb bandának.
Rajtuk kívül csak a Deftones maradt ilyen!

Limpeti 2011.12.02. 15:18:49

Én is meghallgattam ezt a KoRn Dubstep cuccot. Az a vicc, h önmagába egy jó kis Korn lemez is lehetne, Dubstep nélkül. Egy idő után engem idegesít ez a "flipper hangzás" és majdnem kikapcsoltam, h mi a szar ez. Mert van jó elektronikus zene pl, Prodigy, combichrist stb..de nem ez.

Azt mondom egyszer még belefér, remélem jót tesz nekik, hogy csináltak valami újat, mert gyakorlatilag teljesen belefásultak önmaguk és a gyökerek keresésébe. Nagy kérdés, h mi jön ez után.

KoRnstep :D

Hotride 2011.12.02. 15:52:48

@Limpeti: LoL Remélem Limpstep nem lesz soha :P

therealbizkit 2011.12.02. 22:54:50

Pofám leszakad, júniusban mikor kijött az album és utána egy ideig, mindenki el volt ájulva és csak úgy áradozott az albumról (meg esetleg arról a koncertről, amin volt). Bizkiték azóta egy elég terjedelmes turnét is lenyomtak. Mostanában nem látogattam ide de enyhén meglepett ez a hozzáállás.. egyesek máris telhetetlenek mint az állat meg olyan agyament ötletek hangzanak itt el, hogy a bizkit menjen el más irányba stb. TE JÓ ÉG. Mit evett itt mindenki reggelire? Nehogymár a bizkit alkalmazkodjon ahoz a mű, olykor nyálas, de általában mindenféle muzikalitást mellőző zenei világhoz (és igen, amikor a gaga csinál egy negyed órás klipet egy 3 perces zenéhez az a zene elkorcsosulása.. mert már nem az a lényeg). Épp az a jó bennük, hogy minden album más és más, mégis hamisítatlan limp bizkit. RMV is lightos volt, rádióbarátabb, mégse fogyott jobban. Hát akkor miről beszélünk? Mit is mondtak, a következő olyan lesz, mint a bring it back? Kíváncsian várom! De azt senki se várja már el, hogy minden évben kijöjjön egy album.. az még a Scooter-nek se megy :D
Az viszont remélem senkinek sem kerülte-e el a figyelmét, hogy Fred twitteren néhány napja kilátásba helyezett valami ütős új hírt (Huge limp bizkit news coming in december...)

Fél éve jelent meg a (nem is akármilyen) album erre már itt egyesek temetést rendeznek. Jól nézünk ki. Ha mégis unatkozik valaki, inkább menjen el a Chocolate Starfish nevű LB tribute banda koncertjeire, egyik haverom a dobos :) Facebook-on rá lehet keresni.

ASDani 2011.12.03. 21:02:53

bizkorn mit szol az uj kornhoz??:D

(qwerty) · http://lpsun.blog.hu/ 2011.12.04. 02:12:29

nem hiszem hogy valaha is leállna a cd gyártás
még mindig van igény azért hogy fizikai formában is meglegyen az album, sok előadó nem is azért adja ki mert megéri lemezt kiadni

a korn album sztem gány lett, a kannibálos szám elmegy de a többi nekem nagyon nem, nem tudom miért kellett bele ez a dábsztepp, vagyis pont hogy tudom miért...
bár maga a stílust sem tudom behatárólni, kikaptak pár elemet az elektró zenéből és ebből csináltak egy új műfajt mintha a spanyol viaszt találták volna fel

bizkit meg biztos talál új kiadót, én nem féltem őket

The Glue · http://the-glue.blog.hu/ 2011.12.04. 09:14:56

Remélem evvel a szakítással jól jártak. Sokkal nagyobb szabadságuk lehet és nem kéne a kiadóval veszekedni azon pl.h mi lehet maxi és mi nem.

Limp-Action 2011.12.05. 01:17:38

Pont ugyanaz a story mint 2009ben Marilyn Manson és az Interscope köszt! Manson se akarr populáris szar zenét, ami sajnos az Interscopenak lenne a nyerö, manson 1994-2009 volt az Interscopenál! jobb is hogy az lb átmegy olyan kiadohoz ami a rock, vagy metálban utazik.

gosford 2011.12.07. 09:32:46

azoknak, akik a banda végét gyászmenetes temetéssel és globális összeesküvéselmélettel vizionálják:

fan: @wesborland what does it mean for limpbizkit and us fans that you are not on interscope anymore?

wes: It means that you get new music directly from us. Digital and hard copy. It will not make any difference to you.

Csődör Johnny 2011.12.15. 12:51:47

csak annyi a gáz, ha nincs kiadó egy banda körül, hogy senki nem szervez nekik turnét, koncerteket... maguknak kell bejutniuk a nívós európai fesztiválokra, vagy amerikai turné sorozatokra, és az igy nem könnyű. legalábbis a rise against egyszer ezt nyilatkozta, hogy miért vannak még a kiadóval és miért tesznek meg elég sok mindent a kiadónak.
süti beállítások módosítása