HTML

Limp Bizkit

freddyD: 9710002611 Fred Durst: „Megegyeztünk, hogy sokkal jobban undorít minket a populáris zene jelenlegi állapota, mint egymás feje. Annak ellenére, hogy külön utakon járunk, rájöttünk, hogy azt az egyedülálló energiát, amit ez az öt ember nyújt, nem lehet máshol megtalálni. Ezért alakul újjá a Limp Bizkit.”

freddyD: lbf

Limp Bizkit TV

Erre járnak idén

Büszke GC tulajdonosok

Friss topikok

Egy egészen nagyszerű interjú DJ Lethallel

freddyD 2020.02.20. 19:26

Egy még viszonylag kicsi Youtube csatorna (még most fel lehet iratkozni, hogy később elmondhasd, hogy már akkor követted, mikor még nem volt egy millió követőjük) készített Lee-vel egy szabad beszélgetést, ahol végigmennek életének zenei állomásain, legnagyobb fókusz persze a Bizkiten volt. Élvezet volt hallgatni, főként hogy nem kelett figyelni a műsoridőre és így egészen mély gondolatok is előjöttek.

Rendkívül érdekes történeteket mesél és főként az előadásmódja nagyon szórakoztató. Amilyen kalandos élete volt, valóban megérdemelne egy filmet (az más dolog, hogy senki sem pénzelne egy ilyet).

Emellett megemlít egy "Red" című dalt még a Bizkit legelső demós korszakából, amit nagyon vadnak titulált és imádta. Teljes rejtély, hogy ez a dal tényleg létezik-e, mert még soha senki nem hallott erről, vagy csak összekever valamit. Mike Smith-ről is szó esik, hogy hogyan is volt az ő távozása

Címkék: dj lethal

Szólj hozzá!

Újabb példa, miért bojkottálom a koncerteket

freddyD 2019.07.05. 17:39

Nincs sajnos ezen mit szépíteni, a banda az utóbbi jó 5 évben az esetek döntő többségében olyan lelketlen hakni koncerteket ad elő, hogy én a számomra borzasztó Szigetes koncert óta nem vagyok hajlandó rájuk egy forintot is költeni, egészen addig, amíg nem adnak ki végre egy új albumot.

Ízlelgessük egy kicsit a dolgot: A Gold Cobra album 2011-ben, azaz mondhatni kereken NYOLC évvel ezelőtt jelent meg. Azóta kaptunk pár új dalt (Lightz, Ready 2 Go, legutóbbi új daluk is ÖT éve jelent meg a mai napig marha jó és bevállalós Endless Slaughterrel.

Azóta 1-2 évente tolnak Európában klubkoncerteket és többnyire fesztiváloznak. Setlisteket illetően a klubkoncerteken valamivel jobban jár az ember, mint a fesztiválokon, de sajnos a sablonok ugyanazok maradtak:

-Eszméletlen sok leállás dalok között
-Még annál is több idegörlő feldolgozás
-Nulla változatosság

Vegyük sorba:
1. Világos, hogy nem a legfiatalabbak már, de teljesen elfogadhatatlan számomra, hogy 1-1 dal között akár 2-3 percig is elhülyülnek, ezzel húzva az időt. Nézzetek meg egy Slipknotot, korban hasonlóan állnak és MASZKOKBAN negyedannyi megszakítással élnek

2. Hogy miért kell lassan egy évtizeden át Rage against the machine-t, Metallicát, Nirvanát (stb) nyomni a saját dalaik helyett, számomra felfoghatatlan. Szigeten láttam, hogy a félrészeg fesztiválozónak tök mindegy igazából, csak ismerje és ő elvan. Mint rajongó, ugyanakkor ez számomra dühítő, mert cserébe nem játszanak egy csomó olyan számot, ami a rajongóknak kéne, hogy szóljon.

Itt egy példa, ami mindkét pontot remekül bemutatja. Remek mikor Wes még meg is jegyzi, hogy mindig kapja az üzeneteket, hogy mindenki utálja a feldolgozásokat, de leszarják.


De ha még saját dalt is játszanak, akkor is elhülyülik. 3 perc leállás, rajongót beraknak gitárosnak, Wes elénekli az Eat you alive-ot, aminek még a szövegét sem tudja és köztudottan lenézi az egész Results May Vary albumot amin ez a dal van, hiszen akkor még a bandában sem volt.

Most képzeljétek el, hogy kiperkáltok 40-50 eurót egy jegyért és ezt kell néznetek.


3. Ha egy banda tök ugyanazt a koncertet adja elő, még nem kell, hogy feltétlenül baj legyen, ha az illik a performansz karakteréhez. Egy Rammstein egy színházi előadás, egy Limp Bizkit sosem volt az. A közönségtől függnek, az interakciótól, igazán lehetne variálni rendesen a setlisteken. Folyamatosan ugyanazok az elemek, My Generationnél az énekeltetés utáni kamu bevadulás, közvetlenül utána jön a Livin' it up, régi számokból max az első refrénig van valami. Most lett 20 éves a Significant Other, turnézhatnának csak azzal az albummal, de semmi. Szerintem még eszükbe sem jutott a jubileum.

Szóval itt tartunk most és tesszük azt már sok éve. Az egyetlen pozitívum, hogy Lethal végre visszatért (és jót is tett a fellépéseknek) és idén már végre Sam is vállalja újra a fellépéseket a porckorongsérve után.

A folyamatos halandzsák az új albummal folyamatosan fellángolnak időközönként, én már egy szavukat sem hiszem. Állítólag sok anyag megsemmisült a szörnyű kaliforniai erdőztűzben (ahol Fred háza konkrétan szénné égett), amit még speciel el is hiszek, de a korábbi megnyilvánulásokból kiindulva, már kb 3 albumnyi anyag vár csak arra, hogy Durst úr végre felkapja a seggét és felénekelje a dolgokat.

Elkeserítő az egész, egy profi menedzsmenttel rendelkező banda már rég kiadott volna évekkel ezelőtt legalább egy lemezt a Results May Vary éra kiadatlan dalaiból, amelyek nagyrészt kifejezetten király számok.

Lusták lettek és amíg hívják őket fesztiválhaknikra, amikre nem kell nagyon készülniük, úgy vannak vele, hogy minek az egész...

Heteken belül fellépnek a Campuson és még csak nem is izgat. Hogy jutottunk el idáig a kedvenc bandámnál... Közben lehet nézni a 2000-es évek nagy rockbandáit, akik idén sorra megjelentetik a lemezüket és egy Slipknot fesztiválon is olyan koncertet adnak elő, mintha klubos fellépés lenne. Így kell ezt csinálni.

Szólj hozzá!

Lehet változtatni kéne a turné cateringen

freddyD 2018.06.06. 20:59

Címkék: john dj lethal

2 komment

Életjel Samtől

freddyD 2018.04.10. 17:07

Sam egy Damien Starkey nevű zenésszel az utóbbi években közösen dzsemmelt és most úgy tűnik, hogy Sleepkillers néven összehoztak dalokat, amelyek hamarosan meghallgatók lesznek. Legalábbis ezt közölte az instagram fiókján.

Emelett egy számunkra sokkal relevánsabb kérdésre is választ adott, miszerint visszatér-e a Limp Bizkitbe.

Limp Bizkit is my family and when I’m all healed up I want nothing more than to be on stage with them and see all of you!!!
---
A Limp Bizkit a családom és ha teljesen felépültem, akkor semmi másra nem vágyom jobban, mint hogy újra velük legyek a színpadon és lássalak titeket

Címkék: hír sam

Szólj hozzá!

Az új basszusgitárosnőnek neve is van: Tsuzumi Oka

freddyD 2018.03.21. 18:15

És honlapja is van

Címkék: hír

Szólj hozzá!

John megosztott pár másodpercnyi új muzsikát

freddyD 2018.03.21. 18:11

Azért remélem nem a legerősebb részt választotta ki

Címkék: hír

Szólj hozzá!

Christchurch - Új-Zéland

freddyD 2018.03.19. 17:20

01. 9 Teen 90 Nine
02. My Generation
03. Livin’ It Up
04. Hot Dog
05. Rollin’ (Air Raid Vehicle)
06. DJ Lethal Solo (Jump Around / Insane In The Brain)
07. Gold Cobra
08. My Way
09. Boiler
10. Eat You Alive (Fred in soundboard area during song)
11. Behind Blue Eyes (The Who cover)
12. Faith (George Michael cover) (with fan on vocals)
13. Nookie
14. Break Stuff
15. Pollution (with Franko on vocals, unknown how long, probably until first chorus)
16. Take A Look Around

Lényegesen jobb/hosszabb/változatosabb setlist ez már. Ugyanakkor itt egy videó, ahol a Pollution-t Franco énekli és te jó ég :D Ezt nem tudom miért gondolták jó ötletnek.

A Faith-t meg egy rajongó énekelte. Frednek lusta napja volt, na

 

 

Címkék: élő

1 komment

Az új basszusgitárosnő a turnén

freddyD 2018.03.18. 17:39

További információk sajnos nincsenek még.

Címkék: hír

Szólj hozzá!

Turné: Auckland - Storm the Gates Festival 2018

freddyD 2018.03.17. 19:44

Kezdjük akkor a jó hírrel: Lethal ugyebár visszatért.

Sam sajnos továbbra sem, de cserébe az utóbbi években használt német basszeros helyett szereztek egy (állítólag japán) nőt. Az alábbi felvételeken látni is őt. Érdekes volna megtudni ennek a háttérsztoriját, mindenesetre ha jól teszi a dolgát, tőlem egy kisnövésű transzvesztita is lehet, ha már nem Sam van ott. Az már feltűnt a felvételekből, hogy előszeretettel gitározik inkább Johnnak.
Mindensetre remélem, hogy Sam porckorongsérve nem egy végleges karriervéget jelentett, mert már aggasztó ez a hosszú szünet nála.

A setlist az utóbbi évek haknijának megfelel. Úgy látszik még Lethal érkezése sem tudta páros lábbal kirúgni a coverek lejátszását. Megnézve a felvételeket, ez a Break Stuff egy elég lehangoló vezió volt, a színpadra felhívott Nookie vendégénekes meg...Jesszusom :D A My Generaton legalább korrekt volt

Thieves
Rollin' (Air Raid Vehicle)
Hot Dog
My Generation
Livin' It Up
My Way
Killing in the Name
Nookie
Smells Like Teen Spirit
Break Stuff
Take A Look Around

J

Címkék: élő

Szólj hozzá!

Lethal visszatért a bandába

freddyD 2018.03.17. 19:25

Pont egy hete otthonról dolgoztam és keresgéltem valami háttérzenét, amikor kezembe került a 2009-es Rock Am Ring fellépésük, amit felvettem a TV-ből és kiírtam DVD-re. Egy jó ideje nem hallgattam, de arra emlékeztem, hogy igencsak tetszetős volt a performanszuk. Az emlékeim nem csaltak: Valahogy ezt a fajta hozzáállást hiányoltam tőlük az utóbbi évek masszív haknizásaikból. Tele voltak energiával, élvezetből tolták és nem rutinból, nem volt egy külső feldolgozás sem, változatos setlist és ami a legemblematikusabb volt: OTT VOLT DJ LETHAL. Rengeteget dobott a fellépésen. Nem csak gombokat nyomogatott, hanem effektíve scratchelt mint állat, átélte a fellépés ritmusát és míg később a dalok közti pihenőkben DMX-et adtak, itt Lethal effektíve remixelt valamit a SAJÁT repertoárjukból. Jó hat éve aztán kirakták őt, mert állítólag kezelhetetlen volt már a turnékon és a saját testi épéségének védelmében úgy látták jobbnak, ha Franco, az ő asszisztense átveszi a helyét.

Aki követte Lethal nyilatkozatait (hol az infantilis, hol a retrózó fajtát), az tudhatta, hogy neki mai napig sokat jelent ez a banda és sokszor kifejezte reményét, hogy egyszer még visszatér. Tavaly voltak már közeledések, hogy találkozott Freddel, de úgy látszik, hogy most jött el a pont, hogy ez be is következett. Hosszabb szünet után most volt egy fellépésük Új-Zélandon.

Ha már úgy dalok nincsenek, legalább egy jó dolog történt az együttessel ezzel, ami miatt bizakodók lehetünk.

 

Címkék: dj lethal

2 komment

süti beállítások módosítása