HTML

Limp Bizkit

freddyD: 9710002611 Fred Durst: „Megegyeztünk, hogy sokkal jobban undorít minket a populáris zene jelenlegi állapota, mint egymás feje. Annak ellenére, hogy külön utakon járunk, rájöttünk, hogy azt az egyedülálló energiát, amit ez az öt ember nyújt, nem lehet máshol megtalálni. Ezért alakul újjá a Limp Bizkit.”

freddyD: lbf

Friss topikok

Limp Bizkit - Rock am Ring 2013 vélemény

freddyD 2013.06.08. 00:25

Olyan szép lehetett volna. Újra kinn a Ringen, szédületesen nagy tömeg előtt, élő stream, valamennyire még a tv is közvetítette (75 percből csak 50-et adnak ott le) és azzal a tudattal ültem le, hogy egy Greatest "Játsszuk le a slágereket, hogy tudassuk az emberekkel, hogy még itt vagyunk) Hits koncertet már lenyomtak ott évekkel ezelőtt.

Azóta kijött egy album is, meg pár új dal, USA turnén sorra jöttek a döbbenetesen friss setlistekkel, szóval optimista voltam.

Kezdés után 4 Chocolate Starfish dal után sejtettem, hogy itt bizony egy biztosra menős koncert jön, majd mikor ötödiknek is egy csokis nóta következett, már kicsit kezdett komikus lenni a dolog.

Következett a Re-Arranged, ami kellemes meglepetés volt, az már kevésbé, hogy jó 2 perc után nemes egyszerűséggel félbeszakították, csak hogy más bandákból összehozzanak egy elég döcögős medley-t.

Volt olyan később is, mikor Rage Against the Machine-t játszottak (teljes hosszában persze). Furcsa mód talán ezt élvezte leginkább a közönség.

Komolyan nem értem. Szóval van egy 75 perces fellépésük, amiből eleve késtek 5 percet és jó 2-3 perccel a kiírt időpont előtt(!) le is léptek és ebből jó 10 percet más bandáknak nyomták indirekt módon a promót? Okés, egyet be lehet rakni, de ez már túlzás volt.

Az meg hogy ha jól számoltam, összesen 8 Starfish dallal jöttek és EGY ÚJ DALT SEM ADTAK ELŐ, kifejezetten kínos. Döbbenet, hogy míg Európában messze jobban fogyott a Gold Cobra és sokkal inkább ragaszkodnak hozzájuk, kaptunk megint egy olyan alibi koncertet, mint múltkor.

Nem, ez nem is igaz. Ez még rosszabb is volt. Sajnálom, de én így látom. Fred hangján hallatszott a jenki turné, mert konkrétan kifejezetten hamis volt sok dalnál. Wes is szokatlanul instabil teljesítményt nyújtott, Lethal pótlása meg csak azért volt ott, hogy termelje a széndioxidot. Mert amit pl My Way címszó alatt művelt, azért kár fuvaroztatni őt a turnébuszon. Hozzák vissza Lethalt, de gyorsan.

Energikus kezdés után valahogy ellaposodott az egész, mind a színpadon, mind a közönségben, csak ritkán tudták egymást felrázni, pl az Eat You Alive-nál sikerült. Még a Break Stuff is kifejezetten lehangoló volt, pedig nem hittem volna, hogy valaha mondok ilyet. Koncert után minden szevasz, köszönjük, basszátok meg nélkül egyszerűen levonultak. Szintén ritka látvány.

Ne értsetek félre, tisztában voltam vele, hogy nem pont egy ilyen alatt fogják reformálni fellépési politikájukat, de amit itt ma lehúztak, azért mégis csak túlzás volt. Egy 5 éve begyakorolt rutinfeladat, ugyanazokkal az elemekkel, amiket már kívülről fúj minden rajongó (pl a My Generation dalolós beetetés, ami már csak akkor volna meglepő, ha tényleg játszanák a rajongók élenkése után). Ha ott lettem volna, garantáltan széténekelem a fejem és nem győzöm hangsúlyozni, milyen kurva jó volt, de így objektívan, ez egy szinte teljesen amatőr módon elbánázott fellépés volt. Minden rizikó, minden erőfeszítés nélkül és ez még az alkalmi nézőknek is feltűnt, ahogy lehetett olvasni a stream alatti chaten.

Nem tettek szívességet maguknak ezzel a mai koncerttel, mert ennyi néző előtt ma csak azt bizonyították, hogy ők még mindig a múltban élnek és jöttek retrózni egyet.

Hogy mennyire nem hagyományos banda a Limp Bizkit, már abban is láthatjuk, hogy általában a bandák szeretnek új dolgokat játszani, a nézők meg mindig a régi klasszikusokat akarják. Valahogy itt ez totál fordítva van.

A TV-s közvetítést (amit leadnak) rögzítettem, meglátom milyen formában tudom majd felrakni valahová. De nem tudom, van-e egyáltalán értelme, mert vannak sokkal jobb USA koncertek fenn teljes egészében. Azzal jobban jártok

Címkék: turné

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://limpbizkit.blog.hu/api/trackback/id/tr805350583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gorre126 2013.06.08. 11:37:53

Tényleg nagyon latymatag volt, az előttük lévő Fettes Butter vagy mi jobban megmozgatta a közönséget, ami elég vicces. Fred rappje kifejezetten zavaró volt, úgy értem tök lassan nyomta, és mikor kezdett kifulladni, gyors feldobta a mikrofont, hogy a közönség kisegítse... Skeletor a My Way alatt nem tudom mit művelt, de legalább a My Generation-nál nem Dj Lethalt mondtak...

Igazából végig sem néztem, egyszer még a fele körül visszakapcsoltam, pont a Boiler ment, közönség állt mint egy cölöp, na mondom oké. Nem mellesleg meg én is valami amerikai turné szintű tracklistet vártam volna.

LalooBiz 2013.06.08. 12:41:25

Sajnos én is hasonló képpen láttam a tegnapi produkciót. Nem erőltették meg magukat. Az meg különösen furcsa volt hogy a Re-arranged legjobb részét (a végét) pont lehagyták. Meg egy kicsit zavaró hogy elkezdenek egy tök jó sajátszámot és a felénél abbahagyják meg lecsapják a végét. Egy picit illúzió romboló volt. Simán nyomhattakvolna egy Why Try-t, Walking away-t vagy akár egy Gold cobra-t, sőt vagy éppen a Ready to go -t ha már éppen a promozásra is gondolnának....

gosford 2013.06.08. 15:39:27

háááát igen. elég gyengus volt.
itt nagyjából az lehetett csak a háttér, hogy headlinerként is szűkös időt kaptak és ez mégiscsak fesztivál, szóval a setlist nyilván ehhez, vagyis hát a közönségösszetételhez igazodik. amíg egy amcsi klubkoncertre 100%osan fanok mennek, egy feszten azért kicsit összetettebb a dolog, sokan nyilván nem a counterfeitet fogják dúdolni tőlük, hanem a take a lookot.
de.
ennek ellenére sem értem, hogy pl. az új albumról legalább a gold cobra mért nem fért bele, ha már épp más nem.

és hát most azért nagyon kijött az, hogy lee hiába a háttérben van és nem is látod szinte mit csinál, ha nincs, akkor kurvára hiányzik minden számból...

wes elszállós szólóit viszont még mindig imádom, a livin' it up előtt is hát. <3

gosford 2013.06.08. 15:41:41

ettől eltekintve a 09-es koncert ezerszer jobb volt minden tekintetben, kurvára fáradtak a srácok, látszik rajtuk.

Loverman 2013.06.08. 23:29:05

Túl hosszú volt ez az USA turné, kajakra levoltak merúlve. 50 perc miatt volt ez a setlist szerintem is, de németbe nyomhattak volna a GC-ről is simán legalább 1-2 dalt.

Amúgy utána lévő KoRn-t is hasonlóan tompának éreztem, közönség részről is szal vhogy most nem az igazi ez a fesztivál.

FxS 2013.06.10. 13:00:58

Most, hogy két újabb setlist is kiderült, végképp nem értem hogy mi történt Rock Am Ring-en. Élőben nem mertek csak konzervatívak lenni? Máskor ez nem számított. Időközben rájött Fred, hogy hülyeséget csináltak? Ez sem igazán jellemző rá.

Az új fejlemények tükrében lényegtelen és bizakodóvá tesz a többi európai fellépéssel kapcsolatban - de ez a fellépés bosszantóan felejthető.

Polski gyerek · http://korn.blog.hu 2013.06.13. 06:46:09

@Loverman: Igen, a közönség is hibás volt. Kár, hogy már a Rock am Ring is kezd átváltani erre a "fotózzunk és álljunk egy helybe" közönségre. De a KoRn viszont (és nem csak azért mert fan vok) elég jól nyomta, bár ott is az volt a hiba, hogy a 16 számból vagy 6-7 az első albumról...dehát Head visszatért..megértem :D

Ezt a LB nagyon elbaltázta. Őszintén szólva én a My Generation után már nem bírtam hallgatni. Pedig tökéletes visszatérés lehetett volna. És amugy miért kell ennyi Cover-t adni? Van vagy 6 albumuk istenem, nincs elég szám? :D

GapingSoul · http://www.justanother.hu 2013.06.25. 23:36:59

Megöregedtek a srácok sajnos, valahogy nem tett jót nekik a dolog. Érdemes megnézni a Papa Roach koncertjét ugyanitt, ők is megöregedtek kicsit, de ott inkább jót tett nekik a dolog, baromi érdekes (cserébe kevesebben is kíváncsiak rájuk az emberek valahogy).

gosford 2013.07.06. 12:18:09

@GapingSoul: ezzel mondjuk nem értek egyet, mármint nyilván megöregedtek és nem lehetnek örökké 20 évesek, de amit az amcsi turnén letoltak, az eszméletlen volt. a baj szerintem csak az volt, hogy erre rögtön rászervezték az európai koncerteket és inkább fáradtak voltak mint öregek.

Durst Papi 2013.10.25. 20:02:32

no de gyerekek... pár évvel ezelőtt még azért imádkoztunk hogy legyen koncert vagy lemez :)
most imádkozzunk azért hogy jövőre tolják a képüket valahova a közelbe :)
süti beállítások módosítása